Cazier judiciar Iasi – acte necesare

cazier judiciar iasi

Politia Municipiului Iasi

In Iasi se elibereaza certificatele de cazier judiciar in urmatoarele locatii:

1. Sediu I.P.J. Iasi :

Adresa:   Iaşi – Str. Mihai Costăchescu, Nr.2
telefon:             0232-302003; 0232-302006
fax:                  0232-302175

2.Politia Municipiului Iasi :

Adresa:   Iaşi – Str. Otilia Cazimir, Nr:14
telefon:             0232-302604; 0232-302727
fax:                  0232-201600

Program cu publicul: Luni – Vineri , 09:00-14:00 (12:00-12:20 pauza )

La nivelul judetului Iasi se certificatul de cazier judiciar se mai poate elibera la : Politia Municipiului Pascani,Politia Targu Frumos,Politia Orasului Harlau,Politia Raducaneni.

 

Acte necesare pentu obtinearea certificatului de cazier judiciar:

1 – Cerere tip ce trebuie completata citet si cu majuscule (se elibereaza gratuit si se completeaza pe loc, se depune personal la unitatea de politie de la locul nasterii,domiciliu sau resedinta);

2 – act de identitate valabil (buletin de identitate/carte de identitate/carte de identitate provizorie, pasaport – numai pentru cetatenii romani domiciliati în strainatate)

3 – timbru fiscal – in voloare de 2 lei

4 – Chitanta care face dovada achitarii taxei de prestare a serviciului in valoare de 10 ron

 

Persoanelor domiciliate in strainatate  li se pot eliberara certificatul de cazier judiciar la misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale Romaniei din tara in care sunt.

Certificatul de cazier judiciar poate fi eliberat si prin imputerniciti :

  • in tara, in baza unei procuri notariale.
  • în strainatate, prin procura autentificata la misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale Romaniei sau de catre un notar public recunoscut legal.

In cazul in care cererea este depusa la unitatea de politie de la locul de nastere, de domiciliu ori de resedinta cazierul judiciar se elibereaza in cel mult 3 zile lucratoare. Se elibereaza in cel mult 30 de zile de la data solicitarii in cazurile in care cererea este depusa prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.

Certificatul de cazier judiciar este valabil 6 luni de la data eliberarii si poate fi folosit doar in scopul pentru care a fost eliberat.

 

1 Comment

  1. ANDREI   •  

    Buna ziua . Vreau sa sesizez o incalcare grava la sediul politiei rutiere iasi de pe strada M. Costachescu 2. Sunt din Moldova si am venit la Iasi sa depun actele pentru cetatenie romina. Cea mai mare mizerie am vazuto atunci cind mam adresat la ghiseul de eliberare a cazierelor judiciare romine acolo unde un domn care sta si elibereaza caziere incepind cu orele 9.00 a vazut ca este un rind de oameni prea mare si a spus ca la moment nu lucreaza baza pe toata tara si nu poate sa extraga cazierul la nimeni. Toate persoanele au venit din Moldova, au dormit in strada o noapte dupa care uite un om al legii al d-stra minte ca nu lucreaza sistema(Baza) cum el spunea. Acuma culmea , soferul nostru care nea adus din moldova se cunoaste cu politistul care elibereaza caziere, si dupa ce acesta a discutat prin telefon cu cineva a scos imediat un cazier din Baza fara probleme, dupa asta a zis iar ca nu lucreaza Baza si toti 50 oameni care stateau in rind au fost mintiti si prostiti sa plece acasa in Moldova si sa mai vina odata miine. Faza este ca daca mai vii odata tre sa mai platesti inca 300 lei drumul la soferii moldoveni care se impart frumos si simplu cu acel domn in camasa alba care serveste cafea la ghiseu si deserveste clientii de dimineata pina la 14.00 zicind ca nu lucreaza baza . Eu la rindul meu am asteptat 5 ore in rind si la urma sa hotarit sami dea cazier. Este mare coruptie acolo. Am sa sesizez si mai sus sai apuce de fund ca e culmea!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *